Saps quant ens costa no reciclar?

Apostem per un servei de gestió de les deixalles que faciliti el reciclatge de forma selectiva per tal d’abaratir costos i protegir el medi ambient

 

Cada any a Espanya una persona genera 462 quilos de residus municipals, aproximadament 1,26 kg al dia. Si tenim en compte la població de Montornès, cada any es generen un total de 7,5 tones de brossa al poble. Això suposa un greu problema i una molt perillosa amenaça per al nostre entorn i el planeta.

Arribats a aquest punt, el reciclatge és inevitable per dues raons. Primer, perquè és la millor manera d’evitar la contaminació de les nostres ciutats, rius i mars. Segon, perquè és la forma més eficient en temps i diners de tractar els residus urbans: el cost per habitant del tractament de residus de forma selectiva és de 3,44 € l’any, mentre que el rebuig costa 50,61 € l’any.

Des del govern municipal es va apostar per facilitar el reciclatge selectiu a les famílies augmentant un 35% el nombre de contenidors i arribant a les 82 illes ecològiques completes arreu del municipi. Creiem que amb un petit esforç diari per part de cadascú i des de casa, i amb aquest servei millorat, podem estalviar una gran quantitat de recursos públics que es podran destinar a altres afers. És a dir: si a Montornès reciclem més, la despesa de gestió de residus disminuirà i així poder rebaixar els rebuts anuals a cada llar.

Volem animar la ciutadania a participar de forma activa en la cura del nostre entorn i dels nostres carrers mitjançant el correcte reciclatge dels residus que generem a les nostres llars i, sempre que puguem, no generar-ne de nous. Només tenim un planeta, cuidem-lo!

També et pot interessar...