Balanç de govern municipal l’any 2020

Finalitzem un any molt complex que ha marcat la vida de moltes famílies, moltes generacions que d’una manera o altra recordarem l’any 2020 com l’any en què una pandèmia va canviar la nostra realitat. Ens va mostrar les nostres vulnerabilitats, però a la vegada la gran capacitat de reacció que tenim el conjunt de veïns i veïnes de Montornès per fer front a les adversitats.

Font: Adrià Costa

Durant els primers mesos, però, es va clarificar la situació de la societat Montornès Serveis i Manteniments, una societat que ens ha permès, malgrat les dificultats de la seva gestió, apropar a l’Ajuntament serveis que han estat externalitzats durant molts anys. L’empresa pública, en aquest cas, ha complert amb el seu objectiu: protegir i potenciar serveis públics amb millors contractes i condicions laborals. Són exemple els serveis de Joventut i Infància, entre d’altres.

Amb el context polític actual i un Govern progressista a Espanya més favorable per recuperar la gestió directa de serveis per part dels ens públics, optem per facilitar la incorporació dels serveis i gestionar-los directament per l’Ajuntament. Això permetrà tancar definitivament aquesta societat i garantir la prestació dels serveis i equiparar condicions laborals, que finalitzen el procés de dignificació encetat el 2014.

Però, sens dubte, un dels grans reptes d’aquest any en l’àmbit municipal passava per l’aprovació dels primers pressupostos del mandat. L’esclat de la pandèmia va fer-ho molt difícil en els mesos posteriors per la clara afectació a tots nivells. Ja avançat l’any, va ser amb les converses amb el grup d’ERC, el diàleg sincer i l’entesa que a l’octubre vam poder aprovar el nou pressupost. Això va permetre disposar de més i millors eines per atendre la situació de la pandèmia en la part final de l’any.

Aquest clima d’entesa ens ha permès actualitzar les ordenances fiscals per garantir la incorporació de noves bonificacions als impostos i taxes amb un sentit mediambiental, així com la reformulació de la taxa de residus, amb majors cobertures i bonificacions per als casos familiars o d’empreses per les conseqüències de la Covid-19.

Ens trobem en un escenari a finals d’any encara amb moltes dificultats i incerteses cap al 2021. La nostra prioritat serà la d’atendre a les persones més vulnerables, escoltar a les empreses del municipi i assegurar la distribució i administració de la vacuna, que es presenta com la gran esperança per a tornar, aviat, a fer una vida normal.

D’altra banda, preveiem una caiguda d’ingressos per la crisi econòmica, però també arribaran noves oportunitats amb el finançament europeu. Estarem preparats amb projectes d’obra pública i serveis públics per a contribuir a la recuperació econòmica municipal i global. Comptem amb el compromís, la professionalitat i l’empenta de molt bons professionals a la plantilla municipal, i mantindrem el nostre compromís polític i de projecte de municipi amb Montornès, per millorar el poble i la vida de la seva gent.

Finalment volem tenir un record per aquelles persones que ens han deixat durant el 2020. Segur que, malauradament, d’alguna manera o altre ens ha tocat de prop. Us desitgem unes bones festes i una bona entrada el 2021, que ens permeti entrar en una nova etapa i deixar enrere tota la foscor del 2020!

També et pot interessar...