Catalunya tindrà pressupostos: l’acord i el diàleg com a nou escenari polític

Catalunya tindrà pressupostos. L’acord entre En Comú Podem i ERC marca el camí de la Catalunya postpandèmia amb uns objectius molt clars: reactivar la indústria, impulsar la transició ecològica, fer de Catalunya un país de trens, garantir el dret a l’habitatge i garantir l’accés al psicòleg públic.

En Comú Podem és al Parlament per contribuir al canvi de rumb que Catalunya necessita i a millorar la qualitat de vida de la gent. Aquests pressupostos estan per assolir els reptes que té Catalunya al present, però també en el futur: una transició verda i justa en què no hi hagi perdedors, actualitzar el nostre sistema de salut incorporant nous drets com l’accés al dentista públic o la salut mental, i, per descomptat, un procés de reindustrialització necessari que ens faci menys dependents del turisme i la construcció.

Concretament, els pressupostos destinen: 

  • 50 milions d’euros perquè el dentista públic arribi a tota Catalunya
  • 80 milions per a polítiques de salut mental i addiccions
  • 160 milions per recuperar proves diagnòstiques que s’havien deixat de fer a causa de la pandèmia
  • 1.000 milions per a polítiques d’habitatge públic
  • 80 milions a la construcció d’habitatges destinats a lloguer social
  • 110 milions més per a transport públic
  • 2,2 milions per al programa.cat que ajuda al finançament d’espectacles per ajuntaments

Estem inaugurant tots plegats un nou escenari polític en què a l’era post-Covid el diàleg i la negociació siguin la base de la nostra manera de fer política, tant a Montornès com a Catalunya i Espanya. No és comprensible que en un moment en què hi ha més recursos que mai aquests diners no arribin a la ciutadania.

També et pot interessar...