Tornem a sortir als carrers el 8M: per nosaltres i per les que ja no hi són

Avui vivim un nou 8 de març, dia de les dones, de totes les dones d’arreu del món. És un dia per fer-nos veure i lluitar juntes contra el patriarcat i el masclisme, contra la precarietat i les violències.

Avui ens recordem de totes les dones que ja no poden sortir, les assassinades: 43 només el 2021. Cada any que passa es tracten com una estadística més, com un número, però per nosaltres són persones amb noms, família i una història. Avui parlem per elles i perquè no hi hagi més.

Encara avui dia, algunes persones es pregunten per què lluitem el 8 de març. Ho fem pel futur de les nostres filles –i dels nostres fills–, per les dones que ens han precedit i han mort per alçar la veu; lluitem per aconseguir drets col·lectius i per no perdre els drets que ja són nostres. Lluitem perquè algun dia no sigui necessari lluitar.

Les dones som infinites i diverses. Som joves i som grans. Som migrants i tenim diferents històries. Tenim diferents interessos i orientacions sexuals. Però tenim una cosa en comú: volem lluitar juntes per eliminar les desigualtats socials i econòmiques entre homes i dones.

Ahir, avui i demà prendrem els carrers per fer-nos sentir, sense permís i sabent que cada cop som més dones i més homes. Perquè per guanyar aquesta lluita també necessitem que ells es posicionin, que tinguin un paper actiu i abandonar la masculinitat tòxica. Hem d’impulsar una veritable transformació feminista que posi la vida al centre.

El feminisme és llibertat, és transversal i és imparable. No pot esperar.

També et pot interessar...