Més de 250 persones ens acompanyen en la celebració dels 10 anys de govern

Divendres passat vam poder retrobar-nos, per fi, en un emotiu acte per celebrar els 10 anys al capdavant de l’Ajuntament de Montornès. Vam poder escoltar intervencions de Jéssica Albiach i Joan Mena d’En Comú Podem i de l’alcalde José Montero, i també rendir un merescut homenatge al nostre amic i company Joaquín Montero, que va morir el 2020 per la Covid-19.

L’acte va comptar amb la intervenció de Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, que va valorar el compromís del govern amb el veïnat per haver tirat endavant projectes socials i educatius amb la manca de suport de la Generalitat i a pesar de grans retallades. Albiach també va aprofitar per comprometre’s a pressionar el Govern de la Generalitat per abaratir les tarifes del transport públic que l’hi són competència i per la construcció d’una nova biblioteca a Montornès.

El diputat al Congrés per En Comú Podem Joan Mena també va participar en l’acte amb una intervenció on va definir el govern de Montero com “un govern que pensa en la gent” per haver portat a terme la construcció de l’INS Marta Mata i l’escola Palau d’Ametlla malgrat no tenir les competències. En clau estatal, Mena va aplaudir les polítiques de la ministra de Treball Yolanda Díaz, com l’augment del Salari Mínim Interprofessional o els ERTE, que han possibilitat que durant la crisi de la Covid-19 no s’acomiadés als treballadors, al contrari que en la del 2008.

Montero va centrar el seu discurs en les polítiques socials, eix central dels seus mandats: “A Montornès, durant els pitjors anys de la crisi del 2008, vam haver d’atendre una quarta part de la població amb alguna mena d’ajut des de l’Ajuntament”. També va fer esmena a la municipalització de serveis públics essencials com la gestió de l’aigua i del Complex Esportiu Municipal (CEM) o la millora de les condicions laborals de la plantilla municipal, que va augmentar en un 50%.

L’alcalde va agrair el compromís dels regidors i regidores dels tres mandats: “M’han acompanyat persones normals, amb les seves feines, famílies i vides personals; no som professionals, són veïns i veïnes compromeses amb la millora de Montornès”.

Per acabar, va assenyalar el feminisme com el moviment que ha de vehicular els canvis socials del futur, fent repensar els rols dels homes i les dones per una societat més justa i igualitària. A més, va destacar la necessitat d’incorporar la sensibilitat animalista a l’agenda pública, així com la sostenibilitat i l’ús de la tecnologia per encarar els reptes del futur.

L’acte va comptar amb un emotiu homenatge al veí i militant del PSUC i de Montornès en Comú Joaquín Montero, que va morir per la Covid-19 el 2020, i un discurs de condemna a la guerra d’Ucraïna per part del regidor de Cooperació Internacional Sergio Carrillo, que va fer esmena a la necessitat de deixar de distingir entre “refugiats de primera i refugiats de segona segons el seu color de pell”. També es va entregar un obsequi a les regidores i regidors del partit que van assistir a l’acte.

També et pot interessar...