Montornès en Comú rebutja la judicialització de la política local

El PSC de Montornès judicialitza la seva tasca d’oposició al Govern local i pretén avançar una llarga precampanya bruta i sense escrúpols. Davant de la seva manca de propostes i alternatives prefereix embrutir injustament la imatge de l’alcalde i el seu equip, i de vàries funcionàries de l’Ajuntament.

Els responsables del grup municipal del PSC de Montornès, Juanjo Sierra i Eva Díaz, han presentat una querella al jutjat acusant l’alcalde, dos regidors del govern i dues funcionàries de l’ajuntament de greus delictes en relació amb l’expedient de la gestió del gastrobar de l’Sputnik.

Volem manifestar que ni l’alcalde, ni els regidors, ni les funcionàries tenen res a amagar, que no han comès cap delicte i que col·laboraran amb la màxima transparència amb tots els requeriments que els hi arribin. De moment han estat citats en qualitat d’investigats per juliol. L’Ajuntament, a més, aportarà tota la documentació que li sigui requerida.

Lamentem aquesta manera d’actuar del grup del PSC, que només té per objectiu fer mal de manera irresponsable, ja que ells han tingut accés a tota la documentació d’aquest expedient i se’ls han facilitat totes les consultes i aclariments que han sol·licitat.

El PSC fa un pas més en el deteriorament de la seva manera d’actuar, com ja havia fet anys enrere, judicialitzant la política local i perjudicant greument la seva pròpia imatge i la de tot el consistori. El que no van guanyar a les urnes, ho volen guanyar als tribunals. En el seu comunicat parlaven obertament del terme “corrupció”, i això provoca un dany irreparable en les institucions i en la democràcia. Han oblidat ràpidament que ells també van aprovar al ple municipal el Codi Ètic del Consistori que ens obliga a totes i tots a descartar les mentides, les desqualificacions i el descrèdit cap a la resta de partits.

En un moment d’incertesa com l’actual, en el que creix el desànim d’una part de la ciutadania cap a la gestió pública i les institucions, aquestes maneres d’actuar estimulen els pitjors valors i les actituds més negatives i alimenten les posicions de l’extrema dreta.

Des d’aquest moment donem per trencada tota relació de treball amb el grup del PSC de Montornès i anunciem que ja hem traslladat el nostre malestar a la direcció del PSC, tant comarcal com nacional.

El PSC ha mostrat des del principi una autèntica creuada per oposar-se al projecte de l’Sputnik i del Gastrobar, mostrant-se contraris a les peticions i il·lusions de centenars de joves del poble. És legítim que tinguin aquesta opinió, i hi tenen tot el dret. El que és inadmissible és que juguin brut i pretenguin desmuntar un projecte que no els agrada, però que té un suport majoritari, polític i dels joves de Montornès, i ho vulguin fer a qualsevol preu. Convé recordar també que el mateix Pla Local de Joventut recull en el seu punt 11 l’actuació d’impulsar l’economia social i solidària entre els joves i concretament donar suport a la cooperativa gastronòmica de l’Sputnik, i que es va aprovar per unanimitat al Ple municipal.

També et pot interessar...