Els Fons Europeus arriben a Montornès: més de 3 milions d’euros per a la millora d’edificis

Els ajuntaments són una de les institucions més castigades per la crisi econòmica provocada per la COVID-19. A Montornès hem destinat molts recursos, concentrats principalment en Pla COVID-19, per pal·liar els seus efectes entre el veïnat. Hem procurat garantir la resta d’actuacions, però és evident la necessitats de més recursos extres davant la crisi. Els Fons Europeus Next Generation són una eina indispensable per aconseguir-ho.

Des del Govern municipal no hem deixat passar aquesta oportunitat i hem aconseguit, fins ara, 3.221.892 euros dels 4 milions que vam demanar per un projecte que té un cost total de 5.150.000 euros. Amb aquest ajut es rehabilitaran edificis a diversos indrets del municipi. A Montornès Nord seran els construïts abans de la dècada dels anys vuitanta amb deficiències estructurals i energètiques. A Montornès centre, s’hi veuran beneficiats edificis plurifamiliars anteriors a 1970 i amb un elevat nombre d’habitatges individuals, concretament més de 20 per edifici.

Aquest ajut és un gran èxit per Montornès, donat que és el més gran al Vallès Oriental i el setè més important arreu de Catalunya. La feina feta durant els últims anys en el Pla de Barris a Montornès Nord ha estat clau a l’hora de la presa de la decisió per part de la Generalitat.

Però no ens aturem aquí: en total, hem demanat 21,6 milions d’euros en el marc dels Fons Europeus per a portar a terme diferents projectes a Montornès, sent el més destacat la construcció de la Residència-Centre de Dia, un projecte amb un cost de 13 milions, del que hem pogut demanar més de 10 milions, i que representa una gran oportunitat per fer realitat aquest projecte. D’altres contemplen reformes a les escoles de Sant Sadurní i Marinada, la construcció d’habitatges al carrer Vallromanes i convocatòries per al foment de l’ocupació juvenil i la reactivació econòmica.

També et pot interessar...