10 declaracions de l’alcalde José Montero a Vallès Visió

El passat dimarts 22 de novembre l’alcalde de Montornès José Montero va ser entrevistat a Vallès Visió per parlar de l’actualitat del municipi. Durant gairebé mitja hora, Montero va poder explicar a la ciutadania l’estat de diversos projectes i iniciatives del poble com la construcció de la Residència-Centre de dia, els Fons Europeus Next Generation, la construcció de la nova deixalleria o les últimes inversions a les escoles. Us deixem alguns dels titulars més destacats.

1. Fons Europeus Next Generation

«Som optimistes perquè estan sortint resolucions que sumen pràcticament 20 milions d’euros que hem demanat com a municipi, i les primeres ens han donat bons resultats: 3,2 M per la rehabilitació d’edificis i el 100% del que hem demanat per a Sant Sadurní, 1 M. Estem ben posicionats i ho tenim cada vegada més a prop.»


«Aquest projecte serà la culminació de l’aposta com a municipi fent tot el que està a les nostres mans: redactar del projecte, cedir els terrenys i aprofitar les oportunitats. No hi havia una disposició ni uns fons per part de la generalitat per fer residències arreu del territori, i els Fons Europeus han suposat aquesta oportunitat. Posarem a disposició un equipament de molta qualitat, treballadors i treballadores amb bones condicions, preus raonables i accessibles per la ciutadania de Montornès i de l’entorn.»


2. La Residència-Centre de dia

3. El nou mercat a Montornès Nord

«Les obres per la construcció del nou mercat van començar el mes passat. Hi ha una previsió de sis i nou mesos, i abans de l’estiu esperem poder tenir acabat l’edifici. S’ha de fer un projecte nou de mercat públic, farem licitació de noves parades perquè hi hagi noves propostes de comerç al municipi. Això ho farem coincidir amb la finalització de la construcció.»


4. El recinte firal

«El descampat es convertirà en un recinte firal ben urbanitzat: pavimentació, il·luminació, enjardinament, una ubicació privilegiada i una millora del carrer Ernest Lluc. I, sobretot, això no li costa un dur a l’Ajuntament gràcies al conveni amb Metrovacesa perquè acabessin la construcció dels habitatges al carrer Barcelona. Si tot va bé, acabarà abans de Nadal.»


5. La nova deixalleria

«La nostra deixalleria serà la primera en el territori que s’especialitzarà en el reciclatge d’algunes matèries, que ampliarà la dimensió de formació i sensibilització i serà la prova pilot que permetrà desenvolupar altres de similars a la resta del territori. A Montornès serem pioners en aquest projecte. A més, hem aconseguit el finançament del 100% del projecte, tot i que es reduirà per l’augment dels costos.»


6. Inversions a les escoles

«Amb la construcció de l’Escola Palau d’Ametlla, amb pressupost de l’Ajuntament, vam adoptar un compromís amb la resta d’escoles, que s’havien envellit. Hem actuat per respondre a aquestes exigències pròpies dels temps que vivim: sostenibilitat, accessibilitat i eficiència energètica. Aquestes inversions ens han permès, a més, tenir projectes avançats que han servit de cartera a l’hora de demanar finançament dels Fons Europeus: a Sant Sadurní ens financen el 100% i a Marinada hem demanat 1,8 M.»


7. Els impostos municipals

«Sabem que hi ha un debat al voltant dels impostos, però els ajuntaments hem acumulat un dèficit de finançament i hem de ser responsables: amb un augment de l’IBI d’uns 10 euros anuals per habitatge es pot garantir l’accés als serveis públics i mantenir equipaments de qualitat per a tothom.»


8. Els pressupostos joves

«Estem molt contents pels resultats dels pressupostos participatius. Les jornades del KOSMOS són molt interessants per la implicació i el nombre de propostes, però sobretot perquè hi ha una aposta en comú, un diàleg i un reconeixement de les diferents realitats del municipi. La construcció d’aquestes dinàmiques comunitàries és molt interessant.»


9. Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)

«El PAESC el que fa és posar sobre la taula mesures possibles, programar-les i donar resposta a les exigències d’organismes internacionals. El canvi climàtic és una realitat, però no pot ser que es quedi només a les cimeres del clima: hem d’actuar totes i tots des de la nostra quotidianitat. Anem a un canvi de model de consum energètic, mobilitat i gestió de residus i cal fer aquest procés per saber en quin moment estem i fer un pla d’actuació sensat i estimulant.»


10. El Cruyff Court i l’espai socioesportiu

«Hi ha hagut una resposta important dels nens, nenes i joves de tot el municipi. A Montornès som el primer municipi de la comarca en tenir un equipament d’aquest estil, que ha estat el resultat de la feina feta durant molts anys al Pla de Barris. Aquest equipament ens ha de donar moltes alegries per desenvolupar molts projectes de joves que podran desenvolupar projectes educatius, esportius i socials al barri i pel conjunt del municipi.»

També et pot interessar...