Comunicat de Montornès en Comú arran dels resultats de les eleccions municipals

Amb els resultats de les eleccions municipals, la ciutadania de Montornès ha tornat a donar suport per cinquena vegada consecutiva a José Montero i al projecte que encapçala. Així mateix, ha donat una majoria àmplia a partits d’esquerres i ha enviat un clar missatge: hem d’obrir una nova etapa i formar un govern plural progressista amb altres forces polítiques. Montornès en Comú ha estat la candidatura més votada i per això tenim la responsabilitat de prendre la iniciativa política.

D’altra banda, els resultats de les municipals i autonòmiques a Espanya i la decisió valenta del president Pedro Sánchez de convocar eleccions generals anticipades per al 23 de juliol, ens obliga a consolidar governs d’esquerres en tots els municipis en els quals sigui possible i evitar l’entrada de la dreta representada pel Partit Popular.

Lamentablement, la candidatura de FEM Montornès ja ha fet públic que el seu únic objectiu és treure José Montero de l’Ajuntament de Montornès. Amb aquesta posició, situada en l’antipolítica, s’autoexclou de qualsevol pacte de govern d’esquerres.

Per tot això, la Comissió Local de Montornès en Comú, reunida el dilluns 29 de maig, ha acordat per unanimitat proposar al Partit dels Socialistes de Catalunya i a Esquerra Republicana de Catalunya la formació d’un govern local estable amb Montornès en Comú. 

Per això, emplacem a aquests partits a superar les diferències personals i/o polítiques històriques al nostre poble i tinguem les negociacions necessàries per a arribar a un gran acord de municipi que posi per davant els interessos dels veïns i veïnes i constitueixi el govern progressista i plural que Montornès mereix.

Comunicado de Montornès en Comú tras el resultado de las elecciones

Con los resultados de las elecciones municipales, la ciudadanía de Montornès ha vuelto a respaldar por quinta vez consecutiva a José Montero y al proyecto que encabeza. Asimismo, ha dado una mayoría amplia a partidos de izquierdas y ha mandado un claro mensaje: debemos abrir una nueva etapa y formar un gobierno plural progresista con otras fuerzas políticas. Al ser Montornès en Comú la candidatura más votada, tenemos la responsabilidad de tomar la iniciativa política.

Por otro lado, los resultados de las municipales y autonómicas en España y la decisión valiente del presidente Pedro Sánchez de convocar elecciones generales anticipadas para el 23 de julio, nos obliga a consolidar gobiernos de izquierdas en todos los municipios en los que sea posible y evitar la entrada de la derecha representada por el Partido Popular.

Lamentablemente, la candidatura de FEM Montornès ya ha hecho público que su único objetivo es echar a José Montero del Ayuntamiento de Montornès. Con esta posición, situada en la antipolítica, se autoexcluye de cualquier pacto de gobierno de izquierdas. 

Por todo ello, la Comisión Local de Montornès en Comú, reunida el lunes 29 de mayo, ha acordado por unanimidad proponer al Partit dels Socialistes de Catalunya y a Esquerra Republicana de Catalunya la formación de un gobierno local estable con Montornès en Comú. 

Por ello, emplazamos a estos partidos a que superemos las diferencias personales y/o políticas históricas en nuestro pueblo y llevemos a cabo las negociaciones necesarias para llegar a un gran acuerdo de municipio que ponga por delante los intereses de los vecinos y vecinas y constituya el gobierno progresista y plural que Montornès merece.

També et pot interessar...