Debat obert per elaborar el programa electoral: Seguretat i Convivència

Dijous 9 de març vam iniciar el cicle de debats oberts d’elaboració del programa electoral. En aquesta ocasió vam parlar de Seguretat i Convivència, i vam comptar amb la presència d’Amadeu Recasens, doctor en Dret per la UB, exdirector de l’escola de Polícia de Catalunya, i ex Comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.

Amb la visió experta de Recasens vam revisar els principis generals de les accions en matèria de seguretat a l’àmbit municipal, distingint el que són problemes de seguretat dels que poden ser de civisme o de convivència. També vam aprofundir en els factors socials i econòmics que influeixen en la percepció de seguretat, en els comportaments per part de la ciutadania, i la necessitat que la ciutadania estigui ben informada i participi apropiant-se de l’espai públic. El carrer i les places són una extensió de casa nostra; el que no creiem correcte a casa, no ho permetem al carrer.

Recasens ens va recalcar la importància de crear un relat i un discurs de seguretat des de l’esquerra que fugi de la policia autoritària i de les solucions que es basen en major pena, que no funcionen. El nou model ha de tenir en compte una millora organitzativa i de formació dels cossos policials, d’utilitzar l’actuació contundent i sense dubtes quan ho requereixi. Alhora, és imprescindible que aquest discurs s’obri a altres àmbits professionals municipals, com els àmbits de l’Acció Social, la Mediació, els Agents Cívics, de la Salut o de la millora de l’Urbanisme, i entendre quin és l’origen dels problemes i quines són les millors solucions.

També et pot interessar...