Compromeses amb la lluita pels drets LGTBI

La lluita pels drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals està encara per guanyar. Pot semblar que la normalització i la visibilització del col·lectiu siguin totals, però les dades i l’experiència ens diuen que encara hi ha feina a fer.

Així, el 2017 vam engegar des del govern un conjunt de polítiques per a la defensa de les persones LGTBI: el Servei per la Diversitat Afectiva i Sexual. Aquest servei va esdevenir una eina indispensable per atendre situacions de discriminació i violència, informar, sensibilitzar i donar suport a les famílies.

Posteriorment, aquest servei es va reorientar cap a la promoció dels drets de les persones LGBTI en un sentit més ampli i la prevenció de la LGTBI-fòbia al municipi. Es va ampliar el seu espectre desenvolupant accions de sensibilització, divulgació i promoció del servei a la ciutadania i formació a professionals. També s’han portat a terme tallers d’estereotips de bellesa i normativitat corporal adreçat al jovent i s’han format als professionals com monitors i monitores dels casals d’estiu.

Educar els nostres fills i filles en la tolerància i el respecte no és una opció, sinó una obligació. Perquè volem una societat per a tothom!

També et pot interessar...