El pressupost municipal 2021: pla de xoc contra la Covid-19, justícia social i grans inversions

Gràcies al diàleg amb Esquerra Republicana de Montornès hem pogut aprovar els pressupostos d’enguany, que ajudaran a pal·liar els efectes de la pandèmia i suposaran una forta inversió en la millora dels espais públics

Durant el govern del PP, els ajuntaments estàvem en l’obligació del compliment de la llei de la regla de despesa. Això impossibilitava ajustar els pressupostos a les necessitats del veïnat. Montornès, que pot presumir de tenir unes finances sanejades, no ha pogut mai poder fer ús dels seus estalvis. En aquest context, gràcies a la flexibilitat del govern central, l’ajuntament ha pogut fer servir el seu romanent sense límits.

A Montornès, des de fa mesos, moltes famílies que fins ara no eren usuàries de serveis socials s’han vist en la necessitat de demanar un suport. La crisi actual ens ha fet continuar apostant per un pressupost el més social possible per pal·liar els seus efectes. 

Aquest pressupost destina un 7% de la seva despesa a serveis socials: gairebé un milió d’euros en ajudes directes. En total, les mesures preses des de l’àrea d’acció social comporten una quarta part de la despesa global del pressupost. A més, seguirem amb la posada en marxa del Pla Covid-19, un pla que destina més de 500.000€ en ajudar a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària global.

Però la nostra acció social no només es veu reflectida en totes les polítiques socials que estem duent a terme: la possibilitat de poder invertir més de 2.000.000€ ens dóna l’oportunitat d’apostar per la reactivació de l’economia. Invertir en la societat permet que es creïn llocs de treball, tant de manera directa com indirecta. Aquestes accions afecten en positiu als factors productius, com la contractació de personal i elaboració de material.

Fa just un any ens vam trobar a l’inici d’una pandèmia mundial que ens ha fet replantejar-nos molts dels nostres objectius de futur. Però això no ha sigut un impediment perquè el nostre pressupost continuï mirant per la gent. Farem que els efectes que pugui deixar la crisi es treballin des de la proximitat i la certesa de què, tots plegats, farem que Montornès tingui el que es mereix: un poble just, humil, social i solidari.

Per últim, però no per això menys important, destinarem recursos durant tot l’any en la millora de l’espai públic. Un dels nostres objectius del mandat és la campanya “Montornès, posa’t guapo”, que suposarà inversions en els espais comuns i millora dels nostres carrers en accessibilitat, senyalització i pavimentació. Una millora també en els espais verds, així com l’aposta per la remodelació de les instal·lacions a l’antic camp de futbol de Montornès Nord.

Volem, en definitiva, que el nostre municipi sigui un lloc agradable on viure.

També et pot interessar...