Suport a la plantilla de la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt

L’empresa Bosch ha plantejat recentment el tancament de la seva planta a Lliçà d’Amunt, acomiadant a 336 treballadors i treballadores directes i, es calcula, posant en perill unes 1500 més de forma indirecta. Considerem aquesta deslocalització d’injusta per part d’una empresa que ha tingut beneficis i una plantilla que ha fet molts sacrificis en els darrers anys.

Aquest dilluns Joan Mena, diputat d’En Comú Podem al Congrés, i José Montero, alcalde de Montornès, també com a representants d’Esquerra Unida de Catalunya, hi han fet una visita i han mantingut una reunió amb el comitè d’empresa, qui els ha explicat detalladament la situació i posteriorment els dos representants polítics han pogut adreçar unes paraules d’ànims i de suport als treballadors i treballadores reunits a la porta.

José Montero ha mostrat el seu compromís de fer sentir la veu dels ajuntaments de la comarca en defensa dels llocs de treball al Vallès Oriental, a través de mocions a tots els consistoris que se sumaran al pronunciament de suport als treballadors i treballadores de Bosch que ja ha fet el Consell Comarcal i Consell d’Alcaldies. També ha ofert suport econòmic a la caixa de resistència un cop s’inicii la vaga de la plantilla, tenint en compte que hi ha 12 treballadors i treblladores de Montornès, com hem fet en altres conflictes, com Valeo a Martorelles.

D’altra banda, Joan Mena ha insistit en la necessitat de pressionar al Govern de la Generalitat, comptetent en materia de treball, perquè actuii per inpedir el tancament. Mena s’ha compromés també en insistir al Congrés de Diputats i al Govern de l’Estat per la revocació de la reforma laboral aprovada en el seu dia pel PP, que ha facilitat aquests acomiadaments i deslocalitzacions d’empreses amb beneficis.

Catalunya no es pot permetre perdre teixit industrial i llocs de treball. Valorem que la inestabilitat provocada pels darrers anys del procés i per la inactivitat del Govern en polítiques industrials també tenen a veure amb aquestes deslocalitzacions.

També et pot interessar...