Cap a una nova mobilitat: els carrers, pels vianants

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de tenir espais públics segurs i sostenibles per a la ciutadania. Ara és moment de plantejar una nova mobilitat que doni prioritat als vianants davant els vehicles privats.


La manera en què ens movem ha canviat amb els anys. Actualment, els canvis en mobilitat passen per aconseguir uns desplaçaments segurs, sostenibles, saludables i eficients, especialment a peu. Per assegurar aquest objectiu cal dur a terme un seguit d’actuacions a l’espai públic durant els anys vinents.

Des de Montornès en Comú treballem per transformar l’espai públic amb l’objectiu de convertir Montornès en un poble més segur i saludable, posant en primer pla als veïns i veïnes i treballant per recuperar els carrers pels vianants. A més, l’emergència sanitària de la Covid-19 ens ha fet donar compte de la importància de la mobilitat, de sortir de casa i de tenir espais per on passejar amb distància i tranquil·litat.

Algunes de les actuacions que estem treballant van en la línia d’ampliar voreres que avui dia ja són molt estretes, reorganitzar espais d’aparcament al centre del municipi i creació de nous espais, com el del recinte firal i l’antiga Escola Palau d’Ametlla.

Som conscients de la manca de transport públic que tenim al municipi, i que l’ús del vehicle  privat és encara massa necessari a Montornès. Malgrat això, el canvi de model cap a una nova mobilitat és inevitable si pensem en els compromisos climàtics a assolir abans de l’any 2030. Creiem fermament que al carrer la prioritat són les persones. Hem d’aprofitar per fer a peu tots els desplaçaments que puguem. Guanyarem en salut.

Montornès és un poble de distàncies curtes on des de la majoria de barris es pot anar caminant a qualsevol equipament, a qualsevol botiga o bar, a casa de qualsevol amic o a desconnectar als nostres espais naturals. Aprofitem-los i anem-hi caminant! 

També et pot interessar...