L’esbarjo torna a Montornès amb les festes de Sant Joan

Quan l’estiu comença a treure el nas, a Montornès ens posem el mocador per celebrar la revetlla de Sant Joan. Fa més de quaranta anys que un grup de veïns i veïnes voluntàries es van organitzar per portar al barri de Montornès Nord uns dies de festa i disbauxa. Començava així una tradició que, encara avui tot i que amb un altre format, continua ben viva.

L’any passat, amb l’arribada de la COVID-19, tant les institucions com les entitats del municipi tenien un gran repte: continuar oferint a la ciutadania uns dies d’esbarjo i un pessic d’aire fresc després d’un dur confinament. La tasca era difícil, però els directius clars: mascareta, gel i distància. Va ser un experiment amb bons resultats. D’aquell petit laboratori –literalment, ja que vam ser un dels primers municipis a fer-ho– va sortir una programació cultural variada i molt ben acceptada i reconeguda pel veïnat, un públic fidel que cada any espera amb emoció l’arribada d’aquestes dates.

Les entitats del poble, molt compromeses, tenen una tasca molt important dins la festa, fent-la créixer amb activitats clàssiques i d’altres innovadores adreçades a diferents franges d’edats i sempre mantenint l’essència d’aquest barri únic i singular. Enguany, la cultura popular ha tornat a prendre un paper rellevant durant aquests dies apropant elements patrimonials únics i singulars molt apreciats sobretot entre els més petits.

Montornès és sens dubte un poble que aposta per la cultura oferint un ampli ventall d’activitats, i les festes de Sant Joan són un clar exemple. La cultura és segura i així ho portem defensant durant tots aquests mesos tan durs i complicats. Ara que comencem a reprendre certa normalitat, no hem d’oblidar que la cultura és imprescindible

També et pot interessar...