El 2020 en resum: les principals actuacions i projectes de l’any

Mentre la setmana passada fèiem una valoració general sobre les particularitats, reptes i èxits de l’any 2020, ara volem fer-ne una de més concreta repassant els projectes i actuacions que han finalitzat o avançat en gran manera durant l’any que ja hem deixat enrere.

Acció contra la Covid-19

Lluitar contra el virus i els seus efectes en l’economia ha estat el major dels reptes de l’any. Per això hem assegurat l’atenció social al veïnat, hem duplicat el programa d’aliments frescos, proveït material escolar (ordinadors i connexions a Internet als alumnes de primària i secundària) i hem ampliat les cobertures socials d’urgències com la higiene o la salut.

A més, hem donat suport i impulsat iniciatives ciutadanes com la xarxa de voluntariat #CuidemnosMontornès i projectes socials. A la vegada, hem portat a terme a accions de suport al comerç amb informació permanent als botiguers, més de 50 subvencions directes al comerç i destinat 50.000 € per a un pla de dinamització comercial, una campanya comunicativa de Nadal i hem contractat eines per potenciar el comerç en línia amb un directori de comerços i una plataforma de fidelització.

Equipaments 

Pel que fa als equipaments, possiblement el que més rellevància ha tingut ha estat la inauguració del nou centre juvenil Sputnik, que va obrir les portes el mes d’octubre. El centre pretén ser un punt de trobada per al jovent del municipi i comptarà amb una programació, uns espais i uns serveis diferenciats per a diferents grups d’edat: de 12 a 16 i de 18 a 30 anys.

D’altra banda, a Montornès Nord el nou mercat comença a prendre forma amb la finalització del seu projecte i, a la vegada, també ho fa el projecte de la primera fase del nou espai de lleure del barri. També a Montornès Nord finalitza la redacció del projecte de la nova deixalleria municipal.

Urbanitzacions, via pública i serveis

Sense deixar de banda les necessitats més prioritàries relacionades amb la Covid-19, hem continuat treballant per a materialitzar diferents projectes urbanístics essencials per a molts veïns i veïnes.

En aquest sentit, han començat les obres per a la urbanització del barri de Can Xec, ha finalitzat el projecte d’obres del carrer Ametller i hem arribat a un acord amb la Diputació de Barcelona per a la pacificació de trànsit a l’avinguda Onze de setembre i per a la construcció de la vorera de Casa Blanca amb Can Bosquerons.

La millora de la cruïlla de la Rambla Sant Sadurní amb el Carrer Major, a la plaça Pau Picasso, és una realitat i millorarà la circulació i la seguretat dels vianants. A més, hem obtingut la licitació de càmeres de control d’accés al Carrer Major en el tram per a vianants i millorat la connectivitat a Internet d’alta velocitat a diferents zones del municipi com Francesc Macià, Narcís Monturiol i els carrers Lleida i València.

A l’àmbit de habitatge, hem imposat sancions per valor d’1,3 milions d’euros a grans tenidors i bancs per no atendre als requeriments municipals de conservació i salubritat d’habitatges.

També et pot interessar...