L’Sputnik s’enlaira: el nou centre juvenil de Montornès obre les portes

Aquest dijous ha quedat inaugurada una de les apostes a l’àmbit de joventut més potents dels últims anys al municipi. El centre juvenil Sputnik arriba com un element essencial per a poder portar a terme els compromisos del govern municipal envers el jovent de Montornès: no volem empoderar-lo, sino dotar-lo de les eines necessàries perquè ho faci ell mateix i poder respondre a les seves demandes i necessitats.

L’Sputnik es planteja com un projecte amb una programació, uns espais i uns serveis diferenciats per a diferents grups d’edat: de 12 a 16 i de 18 a 30 anys. Sabem que les necessitats i les inquietuds d’aquelles persones que just comencen la seva adolescència no són les mateixes que les d’aquelles que encaren reptes vitals com l’accés a un habitatge o la incorporació al món laboral. A la vegada, però, estarà vertebrat per eixos transversals com la cultura, la salut, el feminisme, la sostenibilitat o la diversitat.

El nou centre tindrà una relació estreta amb el centre juvenil Satèl·lit i s’emmarca alhora dins els pla jove 2020 presentat pel departament de joventut i aprovat aquest mes d’octubre, que suposa la creació d’una línea d’actuació ben marcada i definida que doni resposta a les necessitats i demandes del jovent del municipi. Amb 49 mesures concretes, volem seguir treballant per ajudar als joves de Montornès a fer front als nous reptes que se’ls plantegen en matèries educatives, esportives, de convivència, econòmiques o d’igualtat.

Des de Montornès en Comú volem agrair la implicació de tothom qui ha fet possible la construcció d’aquest centre i animem al jovent a participar de les seves activitats i a fer propostes per a una millora continua de l’Sputnik. Ara més que mai, davant una pandèmia que ens planteja nous reptes i dificultats com a societat, i en especial als joves, hem d’unir energies, teixir solidaritat i tirar endavant.

També et pot interessar...