2020: any clau pel jovent de Montornès

El 2020 es presenta com un dels anys més importants pel jovent del poble: la inauguració del nou centre juvenil, un ambiciós pla jove i nous pisos de lloguer social

NOU CENTRE JUVENIL SPUTNIK

Una de les apostes més importants pel jovent que es duran a terme el 2020 és la posada en marxa del nou centre juvenil Sputnik i la remodelació del centre juvenil Satèl·lit. El nou equipament, que estarà ubicat a la Bòbila, és un espai esperat i desitjat per les joves del poble. És allà on part de les polítiques de joventut es veuran redimensionades, una nova etapa sense dubte. 

L’Sputnik tindrà un projecte molt ampli i divers, que pretén donar resposta a totes les franges d’edat de les joves, amb necessitats molt diverses durant aquesta etapa de la vida. Algun dels plats forts del projecte seran les assessories. Estan previstes assessories sobre una gran diversitat de temàtiques, i hem decidit fer cas al procés participatiu que vam desenvolupar amb els joves perquè aquestes temàtiques siguin aquelles que més es van demanar: atenció LGTB i atenció a la dona.

AMPLIEM ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS JOVES

Per tercer any consecutiu, el 2020 tornarem a tenir pressupostos participatius amb propostes fetes i votades pel jovent de Montornès. Enguany, tenint en compte la bona acollida que ha tingut la iniciativa, igual que vam fer pel 2019, augmentarem el pressupost que destinem a aquestes activitats. Apostem per la democràcia directa, també pels joves.

PLA JOVE 2020-2023

També estem a les portes del nou pla jove, una eina que ens ha d’ajudar a planificar 4 anys de polítiques de joventut, propostes que surten d’un exhaustiu anàlisis sociològic, que ha permès detectar les necessitats de les joves i la valoració que en fan de diferents aspectes, des de l’habitatge o el món laboral fins a les propostes d’oci, passant per temes com la convivència, els equipaments municipals, etc.  Arrel d’aquest estudis, presentem un pla amb 4 grans línies de treball: emancipació I autonomia, participació, cohesió social I territorial i salut. 

El pla jove ha d’esdevenir un document pràctic, que ha de permetre al es joves conèixer i fiscalitzar  les polítiques de joventut. Es per això que el pla defineix un total de quasi 50 accions concretes i plausibles, que han de materialitzar els objectius generals.

DESCOMPTES I AJUTS FINS ELS 29

Una de les millores en serveis de les que ja poden gaudir les persones joves de Montornès és la dels descomptes fins els 29 anys als equipaments del Centre Esportiu Municipal (CEM), a més dels descomptes en cultura. Hem volgut ampliar la franja d’edat que es veu beneficiada per aquests preus més accessibles: fins ara, el límit d’edat eren els 25.

PISOS DE LLOGUER SOCIAL

Pel que fa a l’habitatge, tal i com vam aconseguir fer l’any passat, tenim previst reformar noves vivendes de lloguer social per a joves, enguany quatre, una més que el 2019. Aquests s’afegeixen als tres que es van entregar durant l’any passat i l’anterior, fent-ne un total de set. Poc a poc, i aprofitant al màxim les capacitats que tenim a nivell municipal, volem assegurar que el jovent tingui un lloc al poble on emancipar-se.

També et pot interessar...