Acord per als pressupostos municipals 2020

Els grups municipals de Montornès en Comú i de Més per Montornès hem arribat a un acord per aprovar els pressupostos municipals 2020, després de la situació derivada de la no aprovació dels pressupostos municipals en el passat ple extraordinari de 31 de juliol. Des de Montornès en Comú creiem que acords com aquests serveixen per aprofundir en polítiques de progrés que apostin per la justícia social i per no deixar ningú enrere.

Ambdós grups coincidim que el moment polític i social que estem vivint requereix de la màxima responsabilitat i constatem la necessitat de tenir un pressupost municipal que serveixi per la reconstrucció del teixit social i econòmic del nostre municipi, en el context de pandèmia que patim. Des de la nostra responsabilitat i voluntat política, pensem que és imprescindible que Montornès del Vallès compti amb uns pressupostos 2020 que doni sortida als principals compromisos, reptes i necessitats del veïnat en l’actual situació i garanteixi la millora dels serveis públics.

La proposta de pressupostos té com a principal eix el document marc del Pla COVID, que els dos grups n’han debatut i consensuat, i incorpora partides d’acompanyament social a les famílies, de suport al comerç i als autònoms locals, de prestació de serveis de neteja i desinfecció, entre d’altres, amb una valoració aproximada de 500.000€ per al present exercici.

A més, s’incorporen noves partides pressupostàries per garantir les necessitats del curs escolar, una partida d’inversió per valor de 45.500 € que possibilitarà la signatura del conveni amb la Fundació Cruyff, que es compromet a invertir 110.000 € per implantar un camp de futbol amb un important programa social. Els pressupostos també inclouen una darrera modificació per dotar una inversió d’intervenció i millora dels sistemes de rec dels parcs i jardins, que dotarà a les instal·lacions dels tractaments de clor que permetin higienitzar-los sempre que sigui necessari.

Els grups municipals de Montornès en Comú i Més per Montornès ens mostrem satisfets de l’acord pels pressupostos municipals perquè donarà sortida a les necessitats del moment i permetrà tenir més eines per combatre els efectes de la pandèmia. Ambdós grups hem acordat emetre els vots necessaris per facilitar l’aprovació del pressupost 2020 al proper ple d’octubre i encetar una via de treball conjunt on posem Montornès i el veïnat al centre de les prioritats per encarar els reptes que continuaran vigents durant almenys el 2021.

També et pot interessar...