Defensem el comerç local de Montornès per economia més justa

Som conscients que la COVID-19 i l’emergència sanitària han afectat de forma molt severa l’economia mundial, però no per igual: la classe treballadora i el petit comerç han patit més que ningú les conseqüències. És per això que des de l’any 2020, amb el començament de la pandèmia, hem anat desenvolupant i aplicant polítiques per pal·liar els efectes de la crisi en el comerç local, donant especial importància a la campanya de Nadal.

Enguany hem treballat de forma conjunta amb la Unió de Botiguers per donar una empenta cap a la digitalització del petit comerç de Montornès amb l’app Montornès Som Comerç, disponible per a Android i Apple. Es tracta d’un moneder virtual que permet els usuaris obtenir descomptes cada vegada que compren als comerços adherits a la plataforma. Us animem a fer-la servir!

A banda d’aquesta darrera iniciativa, des de l’inici de la pandèmia hem portat a terme diverses actuacions i plantejat polítiques per a la recuperació del comerç local, dintre del Pla COVID-19 que vam impulsar el 2020:

  • Hem creat un nou directori comercial per tenir actualitzada la informació i els serveis que s’ofereixen a Montornès
  • Hem apostat per la recuperació de fires i mercats temàtics, com ara el mercat medieval o el mercat de Nadal
  • Hem destinat 103.000 € en ajuts per pal·liar els efectes de la COVID-19, a més de subvencions a autònoms i a la contractació de persones aturades
  • Hem acompanyat a la Unió de Botiguers per al rellançament de l’entitat per tenir més serveis i accions per activar el comerç de proximitat
  • Hem creat la Taula de treball del comerç per definir el pla de treball i de reactivació del comerç local, en especial per incentivar les compres a Nadal i donar premis per canviar de gener a març, ajudant tant a famílies com a comerços a superar els mesos de després de les festes

Des de Montornès en Comú tenim molt clar que aquesta és la línia per a la recuperació i creixement del petit comerç i de proximitat. Cal entendre que cada veí i cada veïna tenim una responsabilitat: fer que el poble segueixi tenint vida comercial, generar llocs de treball i, en definitiva, enfortim l’economia l’cal. Fem-ho!