Gran inici de campanya, la gent gran i els joves omplen els primers actes de Montornès en comú

MÉS D’UN CENTENAR DE PERSONES ASSISTEIXEN A L’ACTE DE MONTORNÈS EN COMÚ PER A LA GENT GRAN

L’agrupació municipal de Montornès en Comú va celebrar el passat dissabte a la tarda un acte per a la gent gran del poble que va reunir al voltant de 150 persones. L’esdeveniment, al qual van intervenir la regidora Mª José Figuera i l’alcalde José Montero, va centrar-se en els temes clau de la campanya, com són la residència-centre de dia o l’envelliment actiu d’aquest sector de la població.

Les intervencions dels membres del govern van posar èmfasi en la necessitat de construir un centre de dia, tot tenint en compte quin és el model de gestió que més convé al veïns i veïnes. L’alcalde José Montero va destacar que cal una gestió que asseguri un bon servei pels usuaris i unes condicions de treball dignes pels professionals, i va alertar de que això suposa un cost pel municipi de més de 7.000.000€, el doble que la nova escola Palau d’Ametlla, un cost inassumible sense el suport de la Generalitat, que fins ara no ha superat el 10% del necessari.

Montero va incidir en les consideracions de l’estudi encarregat pel govern i presentat a tots els grups municipals i als dos casals d’avis. «Qui parli fora d’aquest estudi, senzillament, menteix», va afegir. A partir de l’estudi, el partit del govern va encarregar la redacció del nou projecte per al centre de dia, havent quedat obsolet l’anterior, per valor de 200.00€, tot defensant el model de gestió pública del complex.

MONTORNÈS EN COMÚ PRESENTA LES SEVES 10 PROPOSTES PRIORITÀRIES DAVANT D’UNA SEIXANTENA DE JOVES

Montornès en Comú ha celebrat un acte destinat a presentar les seves principals propostes pel jovent del municipi. L’esdeveniment anomenat Ruta Jove es va celebrar el dissabte 11 de maig. Una seixantena de joves van escoltar les propostes de la mà de diverses persones de la llista del partit.

Durant prop de tres hores, els assistents van recórrer el diferents bars del Carrer Major combinant un aperitiu i una beguda amb les exposicions d’alguns dels membres més joves de la llista: Sergio Carrillo, Marina Sánchez, Lidia Palacio, Nermin Koubiss i Jordi Delgado.

El primer bloc de propostes tracta sobre els centres juvenils, amb l’obertura del nou centre a Montornès Centre, anomenat Sputnik, i la rehabilitació del ja existent Satèl·lit situat a Montornès Nord. El següent tractaria sobre educació, ocupació i igualtat. Es va exposar l’intenció d’ampliar l’oferta de pràctiques remunerades i contractes de formació, millorar l’atenció a la dona i persones LGTBI i trobar fórmules per millorar l’oferta de cursos d’idiomes al municipi.

El tercer bloc tracta d’habitatge i mobilitat. En ell es va explicar la situació de l’habitatge al poble i la proposta de tornar a rehabilitar pisos destinats a lloguer social i oferir més ajuts a l’habitatge. Respecte a mobilitat, les propostes presentades milloraran la connexió entre el municipi i l’estació de Montmeló. Posar en marxa un servei de bicicletes elèctriques o construir un camí de vianants a la vora de la carretera de La Roca són algunes de les millores.  

També et pot interessar...