Que paguin més els qui més tenen

Redistribuir la riquesa amb una fiscalitat més justa, verda i feminista per protegir els serveis socials i el medi ambient

En Comú Podem i els partits del Govern de la Generalitat han arribat a un acord per a redistribuir de forma més justa la riquesa a través de l’IRPF, de forma que a més renta, més impostos es paguin. Es tracta d’una reforma fiscal que suposa un ingrés de 550 milions d’euros anuals que es podran destinar a la millora de serveis públics, a una reversió de les retallades i a l’emergència climàtica.

Qui pagaran aquests serveis seran aquelles persones que més diners tenen, a més d’aquelles indústries que més contaminen i els vaixells turístics, ingressos que encara no estan comptabilitzats en aquesta xifra. Per exemple, si guanyes menys de 12.450 pagaras menys IRPF, si guanyes més de 90.000 euros pagaras una mica més i si et trobes enmig pagaràs el mateix.

Des de Montornès en Comú creiem que aquesta és la línia que s’ha de seguir quant a fiscalitat i ingressos per a les arques públiques. L’Estat del Benestar només es pot assegurar si fixem una taxa impositiva que no ofegui a les classes més humils, sinó que exigeixi un petit esforç a aquelles que mai tenen problemes per arribar a final de mes. A més, creiem que les grans empreses i aquelles que fan malbé el nostre planeta han de ser responsables i col·laborar per a revertir la situació d’emergència climàtica.

Aquesta és la direcció, tant a Catalunya i Espanya com a Montornès: millor sanitat, millor educació, més cultura, millor atenció a la dona i millor redistribució de la riquesa.

També et pot interessar...