Que ningú es quedi enrere a Montornès

En el moment en què va començar la crisis de la Covid-19, l’equip de govern ha començat a posar en marxa diverses mesures per pal·liar els efectes de l’impacte al nostre municipi, fent servir les eines de les quals disposa el consistori i sempre pensant en la salut dels veïns i veïnes de Montornès del Vallès.

Mesures econòmiques i fiscals

No es cobraran les taxes dels serveis municipals. Fins que es restableixi l’activitat, no es cobraran els rebuts, incloent-hi el mes de març, dels serveis que es presenten als equipaments municipals, com el CEM Les Vernedes, l’Escola de música, dansa i teatre, el Casal de cultura, la Peixera, Masferrer o Pintor Mir. Pel que fa a la Llar d’infants, només es cobraran els dies en què es van prestar serveis.

Impostos i taxes al comerç local. La taxa d’ocupació de la via pública per terrasses de bars i la taxa d’escombraries comercials serà retornada de forma proporcional als dies sense activitat. Es farà el mateix amb l’import corresponent a la taxa del servei de recollida de residus municipals. També es prorroga el cobrament de la taxa del mercat municipal i es retornarà la part proporcional als dies sense activitat.

Mesures socials

Targetes moneder i material escolar. Hem reforçat la distribució d’aliments frescos, repartit targetes moneder per cobrir les beques menjador de primària i de secundària del projecte RAI-ESO. D’altra banda, hem repartit material escolar i estem treballant de molt a prop amb escoles i instituts per garantir la connexió i els recursos tecnològics perquè tots els nens i nenes de Montornès tinguin les mateixes oportunitats.

En aquests moments, el govern municipal ja treballa en noves mesures socials i econòmiques orientades a l’acompanyament social de famílies i infants (com el projecte Cuidem-nos Montornès), en mesures orientades a l’ocupació i de suport al teixit comercial i empresarial local que suposaran una important reestructuració del pressupost municipal i del pla d’actuació municipal que hi havia previst fins al 2023.

També et pot interessar...