El debat a Vallès Visió: intervencions claus de l’alcalde José A. Montero

El debat municipal del passat dimarts 7 de juny a Vallès Visió, en el qual va participar l’alcalde de Montornès José A. Montero, va permetre explicar l’acció de govern per part de Montornès en Comú al capdavant de l’Ajuntament. Compartim amb vosaltres algunes de les reflexions fetes per part de l’alcalde Montero durant el debat.

La clau d’aquest mandat és l’afrontament a la pandèmia. La ciutadania valora de forma positiva la resposta que hem donat a aquesta situació. I no ho hem fet sols, la resposta solidària de la ciutadania amb el Cuidem-nos ha esta imprescindible. Malgrat l’excepcionalitat, no hem perdut el temps i hem seguit amb el nostre projecte.


La ciutadania està cansada de sentir parlar malament del seu poble. Cap dels grups presents han ajudat durant la pandèmia, no hem aglutinat esforços, no han votat l’ampliació del pressupost que calia per ampliar les mesures COVID i no han aportat als espais de participació, on la ciutadania sí ho ha fet.


Durant la pandèmia, no hem aturat la nostra activitat i hem continuat amb el PAM: equipament Montornès Nord, itinerari de can bosquerons o pistes de tenis i, sempre que hem pogut, s’ha reactivat l’activitat cultural i esportiva.


Montornès és referència de moltes polítiques públiques. Des del 2011, enmig d’una crisi, aquest ajuntament va desplegar polítiques públiques amb diàleg amb els sectors socials afectats. Som referents en Educació amb l’impuls del nou consell escolar, en Igualtat amb el nostre servei d’atenció a les dones, en Infància per la prevenció amb el nostre sistema de suport a la infància i pels nostres equipaments, en Joventut amb l’activitat programada, l’Sputnik i el Kosmos, i també amb el projecte de desenvolupament per la inserció laboral del jovent, en gent gran i en ocupació.


Quant a les ocupacions d’habitatges, partim d’una mesura inèdita aplicada al darrer mandat per desnonar pràctiques delinqüencials. Ens hi vam deixar la pell, i som una referència en això també, hem assessorat a d’altres Ajuntaments i ho vam exposar al Consell Comarcal. A Montornès s’ha plantat cara a les ocupacions delinqüencials, que han davallat enormement perquè els col·lectius saben que al nostre poble ho tenen malament. Les ocupacions delinqüencials a altres municipis són un desastre.


Estem molt tranquils, perquè no s’ha comès cap irregularitat i col·laborarem en tot el procés. Aquesta denúncia inclou a dues persones treballadores de l’Ajuntament. Som coneixedors de la creuada que una part del grup del PSC té contra aquest projecte i contra els joves de Montornès. L’Sputnik és el resultat d’un procés participatiu de centenars de joves, que ho valoren molt i hi han dipositat les seves il·lusions per disposar d’un espai per a les polítiques de juventut i per desenvolupar el seus projectes, on conflueix amb un projecte d’Economia Social i Solidària.


Ens hem compromès tots els partits i hem votat al ple un codi ètic: al rigor, al respecte institucional, a no mentir i tractar amb respecte les institucions. Qualsevol mesura que pretén deteriorar la democràcia, posar en dubte l’honorabilitat de l’alcalde i acusar-lo de corrupció és un atac al codi ètic. La ciutadania té memòria. A l’alcalde se l’ha de guanyar a les eleccions, no embrutir la democràcia amb denúncies que no tenen cap sentit.


L’habitatge i la mobilitat són dos eixos que vertebraran el Montornès del futur. Hem de decidir amb la ciutadania quin municipi volem, amb quins espais públics i tipus de carrers. Hem iniciat propostes de millores de l’aparcament i ja s’ha obert un diàleg amb la ciutadania. Venen canvis demanats per la ciutadania i per un futur més sostenible en el que el cotxe privat ha de passar a jugar un altre paper. El pla sectorial d’habitatge ens diu que ens hem de dotar de 1000 habitatges d’us social en els propers 20 anys, i caldrà veure també quins recursos posa la Generalitat, és imprescindible, sesne això Montornès sol no podrà fer-ho.


Tenim temps encara en l’any que ens queda de feina. Continuen les dificultats de les famílies i, per tant, les polítiques adreçades a la ciutadania i que ningú quedi enrere són una prioritat, a la vegada de continuar els projectes pendents amb l’ajut dels fons europeus: desenvolupar les urbanitzacions pendents, acabar les actuacions a les zones esportives, el mercat de Montornès nord, el procés de millora de la carretera que travessa el municipi, rehabilitació d’edificis, restauració del castell, residencia-centre de dia i millora dels espais públics.

Reconeixem que hi ha hagut aspectes de la via pública que han patit un endarreriment amb la gestió del COVID, els tècnics i treballadors municipals van estar volcats a altres tasques molt necessàries i urgents. Ara estem recuperant i posant al dia tot allò que manca, és un compromís.


Respecte a la seguretat, Montornès no té un problema objectiu: comparativament som dels municipis amb índex més baixos d’incidents, malgrat els de les últimes setmanes. Tenim un cos de la policia compromès com mai i és amb la ciutadania amb la seva participació que construïm aquest benestar, que és real però també una qüestió de percepció.

Font: Vallès Visió

També et pot interessar...